Cobham Sailor 4300

Na objednávku do 5 pracovních dnů
213 054,55  vč. daně
(176 078,14  bez DPH)
IR-00-SAILOR-4300
+

Nový SAILOR 4300 je vrcholným produktem konstrukce satelitních terminálů u v pásmu L-band, představující více než 20 let nepřetržitého vývoje v rámci zařízení pro námořní použití. Nová generace antény SAILOR 4300 je první z řady terminálů společnosti Cobham pro síť Iridium. Je to perfektní volba pro její vysoký výkon, jako samostatný terminál vylepšující komunikaci možnosti vašeho plavidla nebo jako spolehlivé záložní řešení pro váš stávající systém VSAT.

Vyšší výkon, nižší náklady

SAILOR 4300 umožňuje vám i vaší posádce pracovat s větší bezpečností a efektivitou prostřednictvím  zabezpečeného hlasového volání a spolehlivého satelitního připojení bez ohledu na povětrnostní podmínky a vaši aktuální polohu. Terminál umožňuje prostřednictvím sítě Iridium NEXT dosáhnout vysoké rychlosti internetu vhodného pro datově náročné aplikace i pro každodenní použití, jako je e-mail, elektronické hlášení a komunikaci posádky. SAILOR 4300 také minimalizuje celkové provozní náklady díky levnému příslušenství a absencí požadavků na plánovaný servis.

Jednoduchost a spolehliv
SAILOR 4300  bylo navržen pro bezproblémovou kompatibilitu s SAILOR VSAT. Oba systémy používají stejné rozhraní a jsou jednoduše integrovatelné pomocí zabudovanému programovatelnému aplikačnímu rozhraní (API). Terminál je extrémně lehký a kompaktní, nabízí snadnou montáž pomocí jednoho kabelu do podpalubí a integrované antény a modemu. Spolehlivost SAILORu 4300 byla testována ve všech prostředích.

Satelitní síť:
Iridium
Oblasti pokrytí:
  • Evropa
  • Severní Amerika
  • Jižní Amerika
  • Asie
  • Afrika
  • Austrálie
  • Polární oblasti
Výrobce:
Cobham

Fyzické parametry

Hmotnost:
8 Kg (ADU) / 3.2 Kg (BDU)
Rozměry:
380 x 355 mm (ADU) / 342 x 270 x 42 mm (BDU)(v/š/d)

Odolnost, certifikace

Stupěň krytí:
IPX6 (ADU), IP31 (BDU)
Operační teplota:
-25 až +55°C

Rozhraní

Iridium anténa:
Conformal Patch (7 element)
LAN/Ethernet:
4x RJ45
Wi-fi:
Ne

Datové služby

Rychlost Standard IP:
704/176 kbps download/upload
Rychlost Streaming IP:
128/128 kbps download/upload

Satelitní síť Iridium

Iridium je orbitální satelitní síť s globálním pokrytím celé planety. Pro dostatečný signál je nutné mít co nejlepší výhled na oblohu. Při omezeném výhledu může signál kolísat případně až na několik sekund či minut vypadávat.

 

Existují lokality, kde satelitní síť nejde využít?
Iridium jakožto americká společnost se musí řídit omezeními danými embargem Spojených států amerických. V následujících státech je zakázáno poskytování produktů a služeb sítě Iridium: Talibanem kontrolovaná část Afghánistánu, Kuba, Írán, Severní Korea, Sýrie a Súdán. Vzhledem k tomuto embargu a jelikož každá země je jiná a předpisy se mohou změnit bez předchozího upozornění, je nejlepší poradit se s místními úřady, konzulátem nebo na ministerstvu zahraničních věcí. V současné době je dále zakázáno využívat satelitní telefony na území Indie (přístroje zde ovšem fungují). Pro použítí přístrojů na území Ruska je nutné provést bezplatnou registraci na stránce: https://www.iridium-russia.com/